Alus ir tas, kas šai zupai piešķir sabalansētu garšu bez lielas piepūles.
Zirņu zupa garšos labāk, ja to pagatavos ar dažām papildu sastāvdaļām, lai uzlabotu garšu. Mūsu recepte ir papildināta ar saldiem, maigiem burkāniem, kūpinātu speķi un, jā, veselu skārdeni alus, kas ir klasiskas receptes mūsdienīga interpretācija.
Alus ir tas, kas zupai piešķir sabalansētu garšu bez lielas piepūles, bet, ja vēlaties iztikt bez alus, varat izmantot tādu pašu daudzumu ūdens vai vistas buljona.
Zupas sastāvdaļas:
Speķis – 150-200 g
Sīpols – 1
Burkāns – 1
Sāls – pēc garšas
Svaigi malti melnie pipari – pēc garšas
Zaļie zirnīši – 500 g
Gaišais alus – 300 ml
Olīveļļa
Maize – 300 g
Vīna etiķis – 12 ēdamkarotes
Pagatavošana:
Uz vidējas uguns lielā cepešpannā vai katlā ar biezu dibenu cep speķi, līdz tauki sāk kausēties. Tas aizņemts 8-10 minūtes. Pievieno malki sagrieztu sīpolu un sarīvētu burkānu un vāra, līdz tie kļūst mīksti (vēl apmēram 5 minūtes). Pievienojiet sāli un piparus.
Pievienojiet zirņus un tik daudz ūdens, lai tos pilnībā pārklātu (apmēram 3 glāzes), pievienojiet alu. Uzkarsē zupu līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam pārklāj un vāra uz lēnas uguns, līdz zirņi sāk sadalīties, ik pa laikam maisot un pēc vajadzības pielejot ūdeni (tas aizņems pusotru līdz divas stundas).
Lasi vēl: 5 noslēpumi, kā pagatavot Kijevas kotletes: iznāk kraukšķīgas ārpusē un sulīgas iekšpusē
Tikmēr lielā pannā uz vidējas uguns uzkarsē dažas ēdamkarotes olīveļļas. Pievienojiet kubiņos sagrieztu maizi un, bieži maisot, 5 līdz 8 minūtes cepiet, līdz tā kļūst zeltaini brūna un apgrauzdēta.
Nogaršojiet zupu un pēc vajadzības pievienojiet garšvielas. Pievienojiet etiķi, ja to izmantojat. Pasniedziet ar grauzdiņiem un svaigi maltiem melnajiem pipariem.